Vellykket sommerregatta for Knarr og Soling

I helgen konkurrerte 11 Knarr`er og 10 Solinger i en felles sommerregatta i indre Oslofjord. Begge klasseklubbene var strålende fornøyde med gjennomføringen.

De to klassene Knarr og Soling gjennomførte totalt seks race hver, fire på lørdag og to på søndag. De veldig skiftende vindforholdene kunne potensielt skapt en rotete avvikling, men Soling-entusiast og leder i Soling of Norway, Christian Rieder, skryter av hvordan arrangøren taklet dette.

– Her viste KNS at de virkelig var drillet, og la om banene som en lek. Vi fikk mange tilbakemeldinger fra seilerne på at dette satt skikkelig. De var imponerte og veldig happy. Avviklingen var fantastisk bra, sømløst og veldig tight. All honnør til alle på KNS som var proffe til fingerspissene, sier Christian.

Christian Rieder i Soling of Norway (Foto: Christian Ruscetta)

Suverene sørlendinger

Soling-klassen ble vunnet suverent av sørlendingene Lars Ingeberg (Grimstad SF), Bjørn Johansen (Arendals SF) og Alf Larsen (Grimstad SF), som vant alle sine seks race. Andreplassen gikk til Jens Petter Andresen (Tønsberg SF) og Kjell Arne Haakonsen (Åsgårdstrand SF), mens tredjeplassen gikk til Hans Petter Jostad (KNS), Marius Mathisen Søvik (Asker SF) og Karl Henrik Mokkelbost (Asker SF).

Lars Ingeberg fra Grimstad mottar premie for førsteplassen i Soling-klassen av Regattasjef Kristian Fodstad. (Foto: Ellen Authèn)

Knarr-klassen ble vunnet av Nils Petter Haugfos og Lars Fredrik Haugfos (Drammens SF). De vant to race, kom på andreplass i tre race og tredjeplass i ett race, noe som holdt til totalseier. Andreplassen gikk til Morten Heldal Haugerud og Frank Nyborg (KNS), mens tredjeplassen gikk til Dag Ivar Ytreberg og Lars-Petter Hagen (KNS).

Var opprinnelig Norgesmesterskap

Sommerregattaen var opprinnelig NM for Knarr og KM for Soling. Soling fikk imidlertid økt pågang, og med 12 båter, og tre båter innen rekkevidde, holdt det akkurat til å få innvilget NM-status noen uker i forkant. Men så kom det smittevernsbegrensninger på kryss av regioner, i tillegg til et utbrudd i Tønsberg uken før regattaen, og da var det ikke mulig å avholde et Soling-NM likevel. Knarrene hadde en flåte i Bergen som ikke fikk være med, og dette avkortet muligheten for NM.

Christian Rieder forteller at solingmiljøet vokser jevnt og trutt. Han har holdt på alene i fire år, og fikk med seg to båter i 2020. Nå i 2021 er klubben doblet til fire båter med landplass, pluss en Soling på Nesøya samt en på Blommenholm.

– Håpet er å få enda flere båter i Indre Oslofjord, så vi kan få til en egen pulje i en fast regatta. Nå trener vi fast hver onsdag og arrangerer egen regatta, for å drille mannskap og båter, sier Christian.
Hans rolle er å bygge videre på Solingmiljøet i KNS, men også inkludere alle båter i nærmiljøet rundt dem i indre Oslofjord. Dette innebærer å få tak i flere gode Solinger, samt å rekruttere mannskap til disse.

– Jeg vil også jobbe for å få 1-2 båter med på internasjonale mesterskap i utlandet. Ellers skal jeg prøve å prioritere eget crew og båt for å høyne egen kompetanse, sier Christian.
Den vellykkede regattaen i helgen har forhåpentligvis lagt et godt grunnlag for de voksende klassene Knarr og Soling.

– Jeg håper virkelig at vi kan gjenta dette. Jeg vil også legge til at vi har et Linge Memorial Soling NM 2022, som skal avholdes til neste høst, sier Christian Rieder.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam