WSCL 2023: – Godt samhold mellom de norske lagene. Vi oppmuntrer og støtter hverandre

Sist helg var Norge representert med tre lag i Women´s Sailing Champions League, hvorav de fleste seilerne var fra KNS.

Mesterskapet ble arrangert i danske Sundby rett utenfor København, og samlet 32 lag fra 11 nasjoner, som skulle konkurrere i J/70 ligaformat.

De tre norske lagene var Kongelig Norsk Seilforening, Tønsberg Seilforening og Norges Seilforbund.

KNS-båten bestod av Svenja Christiansen, Marie Lothe, Helena Gjerde og Martine Kjøge.

Tønsberg-båten hadde litt blandet mannskap, med Siri Kamfjord (Tønsberg SF), Anna-Sofia Gregersson (Asker SF), Janina Bøhmer (KNS) og Silje Brathagen With (Asker SF).

Båten fra Norges Seilforbund (NSF) bestod utelukkende av KNS-seilere, med Ragna Agerup, Tiril Bue, Lillan Agerup og Benedicte Heide.

NSF-båten ble best av de norske, med 16. plass. Tønsberg-båten kom på 22. plass, mens KNS-båten havnet på 28. plass.

– Dommerne var svært aktive og glade i å utdele straff. Men slike historier egner seg sikkert bedre på aftersail enn på trykk

Janina Bøhmer
Fra venstre Anna-Sofia Gregersson (Asker SF), Janina Bøhmer (KNS), Siri Kamfjord (Tønsberg SF) og Silje Brathagen With (Asker SF)

God innstilling

KNS-seiler Janina Bøhmer i Tønsberg-båten sier til kns.no at laget var fornøyde.

– Vi var fornøyde med innsatsen som lag, og taklet alle situasjoner med en god innstilling. Enten var vi gode, ellers så lærte vi, sier hun.

De 32 lagene seilte totalt 11 flighter á fire race, og på resultatlisten var laget til Janina innom nesten alle plasseringer.

– Det var litt morsomt at vi fikk alle plasseringer på resultatlisten fra 1. til 8. plass, unntatt 3. plass, sier hun.

Janina og lagvenninnene visste godt at nivået på seilerne de skulle møte var høyt, noe de fikk erfare under kvalifiseringen i Berlin i våres.

–  Feltet var tett, både på startlinjen, toppmerket og i mål, fortsetter hun, og kommer med et eksempel:

– Vi fikk storseilskjøtet rundt blokka på toppmerket, og falt av noen sekunder senere enn planlagt. Dette resulterte i at båten ved siden av også fikk problemer, samt at vi fikk straff. Dommerne var svært aktive og glade i å utdele straff, spesielt på den andre konkurransedagen. Men slike historier egner seg sikkert bedre på aftersail enn på trykk, ler Janina.

Hun er ikke i tvil om hva som skal til for at laget skal hevde seg enda høyere opp på listene:

– Skal vi gjøre det bedre, er det timer på vannet som teller. Det vet alle.

Takker arrangøren og de frivillige

Jentene var ellers veldig fornøyde med seilforholdene utenfor østkysten av Sjælland.

– Det var supre forhold med sol, 10 til 15 knop vind hele dagen fredag og lørdag, mindre skift man kunne plukke, og noen systemer som var mulige å kjenne igjen fra race til race. På søndagen var det lette vinder, men nok til at arrangøren klarte å gjennomføre 11 rettferdige flighter og en finale. Det var lite strøm i området vi seilte, sier Janina.

Hun og de andre på laget vil sende en stor takk til arrangørene, Sundby Sejlforening, og alle de frivillige.

– Vi var ivaretatt hele veien. Frokost, lunsj og middag var inkludert i startavgiften. Spesielt bra var foredraget til Katja Salskov Iversen fra Denmark SailGP Team på fredag etter seiling. Hun satte fokus på kvinner i seilmiljøet, treningstiden kvinner får samt forventningene til enten å feile eller bevise med en gang. Dette bidro til gode diskusjoner utover stormiddagen på lørdag, og konkrete mål for oss jenter fremover. Det er allerede satt i gang planer for neste år, sier Janina.

Da jentene var ferdige med mesterskapet, og skulle reise hjem, var det med en god følelse.

– Vi var alle ydmyke og stolte over å ha deltatt på WSCL Finals. Vi lærte mye, og dro hjem med følelsen av at vi gjorde vårt beste. Vi skulle selvsagt seilt flere race på søndagen, men vinden kunne ikke arrangørene gjøre noe med. Også må jeg si at jeg er glad vi har så gode relasjoner, og godt samhold blant de norske lagene. Vi støttet, oppmuntret og heiet på hverandre! Og slikt blir det mye god seiling av fremover! avslutter Janina Bøhmer.

Det var tyskerne fra Hamburger Segel Club som vant Women`s Champions League. De vant åtte av 11 flights, og gikk til topps i finaleflighten, der de var overlegne og vant alle fire løpene.
Andreplassen gikk til polske Yacht Club Polski Szcecin. Tredjeplass gikk også til en tysk båt, fra Berliner Yacht-Club.

Fullstendig resultatliste

Foto: Frederik Sivertsen

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam