2024 utveksling til USA

Ønsker du å reise til USA og bo med en amerikansk familie i sommer? Eller ta imot en seiler fra USA?

NAS utvekslingsprogram tilbyr junior seilere (16-19 år) fra KNS å reise til Newport, USA for å seile og treffe nye venner. Du blir knyttet med en vertsfamilie som macher dine interesser og du blir med på deres sommeraktiviteter. Oppholdet er normalt på 2 uker og skjer i løpet av sommerferien (uke 29, 30, 31 og 32). Du må sende en søknad og velge det tidsrom som passer best for deg. Oppholdet er gratis, men du må selv betale for reisen og evt lommepenger. Antall plasser avhengiger av hvor mange vertsfamilier som stiller opp og hvor mange som søker.

Samtidig søker KNS etter 1-2 vertsfamilier i Norge som kan ta imot en seiler (16-19 år) fra USA, Newport i løpet av sommeren. Dere bestemmer selv tidspunktet som passer best for dere og ønske om kjønn/alder. Et opphold er normalt på 2 uker og skjer i løpet av slutten på sommerferien (uke 31, 32, 33 og 34). Dette er en fin mulighet å knytte bånd og få seilvenner fra USA. Dere må dekke opphold og mat, og inkludere seileren i deres normale sommeraktiviteter, gjerne med fokus på seiling og vannaktivitet.

NAS utvekslingsprogram er et samarbeid mellom North American Station (NAS) og de Nordisk klubbene KNS, KSSS, GKSS, KDY og NJK. NAS har siden 1950 tilbydt utveksling for hundrevis av Scandinavisk og Amerikansk ungdom. Utvekslingsprogrammet er populært og gir seilerne en unik mulighet å oppleve seiling i en annen klubb.

Du finner mer informasjon om programmet her: https://northamericanstation.org/sailing/junior-programs/

Har du lyst å søke på et opphold eller være vertsfamilie, ta kontakt med Niclas Fure, for å få mer informasjon. Søknadsfristen er 1. mai 2024. Epost: niclas.fure@gmail.com eller telefon: 928 69210.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam