Anders ble beste nordmann i Garda tross utstyrstrøbbel

Fem KNS-seilere konkurrerte i Waszp Games i Italia i midten av juli, der Anders Hylen Klippenberg kom høyest av KNS`erne på sammenlagslista med sin 21. plass. Han ble dermed også beste nordmann i mesterskapet. Selv var imidlertid Anders misfornøyd med plasseringen, basert på 9. plassen han fikk i fjorårets EM.

– Jeg tror jeg kunne forbedret fjorårsresultat dersom alt hadde spilt på lag, sier Anders, som hadde mer teknisk trøbbel med utstyret enn vanlig denne gangen.

De øvrige fra KNS fikk følgende plasseringer: Markus Berthet (43), Jacob Wærsten (60), Eira Nilsson ( 91), og Fredrik Harlem (145).

Publikumsvennlig slalom

På den første konkurransedagen var det slalomrace. Banen hadde slørestart med jibbing rundt bøyer nedover mot mållinjen, noe som innbyr til stor fart og mange tette situasjoner. Hvert heat bestod av 20 båter, hvor de ti beste gikk videre til neste heat. I finalen ble det seilt tre race, der ingen race kunne strykes.

Anders Hylen Klippenberg vil trekke spesielt fram slalomseiling som publikumsvennlig.

– Slalomseiling er et veldig bra publikumsformat. I tillegg til å ligge ganske nærme land ble finaleseilasene filmet med drone, og kommentert underveis, før de ble publisert på Facebook, sier han.

Se racene her: https://www.facebook.com/watch/?v=1485487991883053&ref=sharing

Aggressiv manøver skapte problemer

Anders havnet på femteplass av 170 båter i slalomen, men ble felt av en uheldig manøver da han satset det remmer og tøy kunne holde i det avgjørende racet.

– Alt i alt er jeg ganske fornøyd med seilingen i de racene der alt virket

Anders Hylen Klippenberg

– Jeg seilte godt i de to første finaleracene og lå da på andreplass. Jeg valgte å satse alt på siste racet, men endte opp med en litt aggressiv manøver i prestarten. Kombinert med et vindhull falt jeg til lo i vannet og startet derfor sist. Dette gjorde at jeg ble nummer fem i stedet for å krige om seieren. Alt i alt er jeg likevel veldig fornøyd med å komme på 5.plass av 170 båter i slalomen, sier han.

De neste fire dagene av Waszp Games var det vanlig fleetrace. Da var det klassiske «gardaforhold» med økende sønnavind og bølger utover dagen.

– Som regel lønner det seg å gå venstre og deretter finne ut av hvor mange step man vil ta langs med land før man legger seg på lay-line. Dette var ikke alltid enkelt, og det var mye å tjene på å gjøre dette riktig. Vi seilte pølsebane med gate både på kryss og lensemerket, forklarer Anders videre.

Anders Hylen Klippenberg (foto: Thomas Nilsson)

– Vi seilte to dager innledende seilaser. Jeg er veldig fornøyd med å ta med meg en andreplass og en seier i løpet av disse dagene. De to siste dagene var det finaleseilaser. Dessverre opplevde jeg mye utstyrsproblemer, og jeg måtte dessuten bryte to race som følge av at vingen på båten knakk, sier en litt oppgitt Anders, som samtidig bedyrer at han hadde sjekket at disse var skadefrie før VM.

– I tillegg hadde jeg andre utfordringer med utstyret som gjorde at kun to av de åtte finaleracene var upåvirket av utstyret. Det blir man hardt straffet for i denne klassen, og det påvirket resultatene mine i stor grad denne gangen. Når det gjaldt seilingen hadde jeg gode starter og god fart på kryss. Jeg sliter litt med farten på lens, spesielt når det blåser og er bølger. Alt i alt er jeg ganske fornøyd med seilingen i de racene der alt virket. Jeg hadde forhåpninger om et godt resultat i år basert på 9. plassen i EM i fjor. Derfor var totalresultatet (21 av 170) ganske skuffende, da jeg tror jeg kunne forbedret fjorårsresultat dersom alt hadde spilt på lag. Dessverre er det mange aspekter med seiling som må være under kontroll, så før neste mesterskap skal båten få litt mer kjærlighet enn i år, avslutter Anders Hylen Klippenberg.

Resultatliste Waszp Games 2022: https://racehub.waszp.com/storage/pdf_notice/1658473037.pdf

Eira Nilsson, Fredrik Harlem, Mads Severin Hassum-Olsen (trener), Anders Hylen Klippenberg, Markus Berthet, Jacob Wærsten (foto: Thomas Nilsson)

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam