Dame-NM 2023

Oppdatering dag 1:

Første dag av NM ble preget av mye venting. Utover ettermiddagen kom det nok vind, til å gjennomføre et race, før det igjen ble vindstille. Vi krysser fingrene for mer vind i morgen.


Historisk dame-NM – 30 lag kjemper om Kongepokalen 

Førstkommende helg 9.-10. september er det klart for Norgesmesterskap for damer i Oslo, i det som antagelig er tidenes største dameregatta i Norge. Hele 30 lag og 120 seilere skal kjempe om den gjeve kongepokalen, som bekrefter at man har blitt norgesmester. 

Det er også første gang på mange år at det skal deles ut egen kongepokal til damer i seiling. Det skjedde sist for 18 år siden. For å få lov til å dele ut Kongepokalen må Norges Seilforbund søke om få den tildelt fra Norges Idrettsforbund. 

– Det er helt spesielle vilkår som må oppfylles. I år fikk vi innvilget en egen kongepokal til damene, opplyser Per Christian Bordal, generalsekretær i Norges Seilforbund. 

Dame-NM skal seiles i båttypen J/70, og hvert lag består av fire eller fem seilere. I fjorårets NM (hvor det ikke ble utdelt kongepokal) var det 22 lag som deltok. Det ble ansett som meget bra, og i år har altså deltakelsen vokst kraftig, til maksimumsantallet 30, som er et tak arrangør KNS har satt. 

Mesterskapet har base på KNS sitt eget Seilsportsenter Ulabrand på Bygdøy, og selve seilingen foregår i ligaformat på Lysakerfjorden i J/70-båter. Laget som til slutt vinner Kongepokalen, og kan titulere seg som Norgesmestere får i tillegg tildelt plass til den prestisjetunge regattaen «Mesternes Mester» i oktober. 

KNS har som en del av sin strategi, og jobber mye med, å få flere jenter inn i organisert seilsport, både som seilere og frivillige. 

– At vi nå har et dame-NM med rekordstort deltagerantall tror vi har en sammenheng med den aktive satsningen KNS, prosjektet #Hunseiler, og Norges Seilforbund har gjort over tid, sier Cathrine Gjerpen Størmer i KNS. 

Hun håper på en flott, sosial ramme rundt mesterskapet, og at det som skal skje i helgen kan gi et damesatsingen innen seilingen enda et boost. 

– Det blir et spennende Norgesmesterskap, og ekstra morsomt at det deltar seilere på alle nivåer, sier, sier Cathrine Gjerpen Størmer i KNS. 

NB: Samtidig som dame-NM seiles Nordisk i paraseiling på samme sted (se egen pressemelding). 

Spørsmål, ønske om innhold som foto/film/intervjuer etc, kan rettes til:

Christian Ruscetta pressekontakt, KNS christian@kns.no Tlf: 928 32 338 Cathrine Gjerpen Størmer pressekontakt, KNS cathrine@kns.no Tlf: 928 88 403 

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam