God IQFoil-innsats i Brest

De norske seilerne som deltok i IQFoil Youth & Junior European Championships i Brest, Frankrike, er vel hjemme i Norge igjen. De kan være godt fornøyde med å ha gjennomført mesterskapet med rå innsats og meget god seiling under tøffe forhold, noe som har gitt mange gode resultater. Det norske teamet bestod av seilere i både U19 og U17-klassen.

Tuva Oppedal fra Sola Brettseilerklubb stakk av med seieren i U19 klassen for jenter, og vi gratulerer så mye.

KNS-seiler Oda Sverre endte til slutt på en åttendeplass i den samme klassen. Hun uttalte at det var utfordrende med vanskelige forhold, med store bølger og kastete vind, noe dere kan se i videoen lenger ned i artikkelen. Oda lå godt an lenge, og selv om hun ikke holdt pallplassen helt til slutten, og røk ut i kvartfinalen i Medal race, anses åttendeplassen sammenlagt som meget sterk. Det er de ti beste som kvalifiserer seg til Medal race, og da avgjøres alt fordi samtlige starter igjen med blanke ark.

Gaspar Klafstad i aksjon i U19-klassen

– Etter en lang periode med sykdom, og et VM som var ganske tøft, så er det utrolig digg å kjenne at brikkene faller på plass. Jeg hadde generelt gode starter, som gjorde at jeg kunne seile i fri vind og ta selvstendige valg. Etter det var det bare å spille spillet, og seile i godt trykk og følge skiftene, sa Oda Sverre underveis i mesterskapet. Da hun lå på pallplass uttalte hun følgende;

– Nå ligger jeg på en foreløpig andreplass, noe som er veldig kult. For første gang i min karriere seiler jeg med blå trøye! Jeg er også utrolig heldig som også har et så fint team rundt meg. Alle jentene i U19 er også i topp ti, noe som er utrolig kult.

Oda mente det var synd at arrangøren ikke våget å sende seilerne ut på den dagen det var mest vind, men utnyttet situasjonen til å spare krefter til neste dag. Forholdene i Brest var til dels krevende, med mye vind opp til ca. 40 knop i kastene, regn og ruskevær.

August Landmark kom på 31.plass i U19 for gutter. Han var også godt fornøyd med den norske innsatsen.

– EM i Brest har vært et vindfullt mesterskap med masse bra seiling fra hele den norske gjengen. I løpet av uken har vi fått testet våre grenser i sterk vind, og vi har seilt både vanlig baneseilas, slalom og maraton. Med god hjelp fra vår trener Pawel Hlavaty har dette vært et vellykket mesterskap som den norske gjengen tar med seg som fantastisk læring for fremtidige regattaer. Vi takker både KNS og NSF for muligheten til å delta i mesterskapet, og vi gleder oss alle til neste sesongs store regattaer, sier August Landmark.

Pawel Hlavaty prater med de norske seilerne

Resultater for KNS-seilerne:

U19 jenter

8.plass Oda Sverre (NOR 126)
15. plass Maya Gysler (NOR 21)
(43 startende)

U19 gutter

31.plass August Landmark (NOR 1231)
95.plass Gaspar Klafstad (NOR 1000)
(100 startende)

U17 jenter

37.plass Sara Tangen (NOR 79)
(43 startende)

U17 gutter

18.plass Johan Fiskvik Mjøen (NOR 61)
41.plass Felix Dybdahl (NOR 1501)
85.plass Jonathan K. Bleikvin (NOR 42)
(93 startende)

Komplette resultatlister

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam