Har startet Atlanterhavskryssingen

Søndag 20. november lettet guttene på «S/V Beluga» anker fra Las Palmas på Gran Canaria for å legge ut på den store kryssingen over Atlanteren. Henrik Nicolai Haaland (20), Joachim Bergsbakk (20), Albert Pedersen Eikrem (20) Enzo Zachariasen Line (19) startet på sitt livs eventyr for nøyaktig to måneder siden, da de la fra kai på Dronningen med familie og nære venner tilstede, som vinket og ønsket guttene god reise.

Se video fra avreisen

– Vi er mange norske båter på tur, og spesielt her i Las Palmas har vi vært en stor gjeng som har spilt fotball og samlet oss på kveldene, kunne Joachim Bergsbakk fortelle til kns.no mens de var på Gran Canaria.

– Ved siden av alt det sosiale har vi den siste uken forberedt båten og oss selv til den store kryssingen. Vi har blant annet lastet båten med 480 liter vann, store mengder tunfisk og pasta og pesto for flere uker, sa Joachim videre.

Da de forberedte Atlanterhavskryssingen så værmeldingen ekstremt bra ut, og at de kunne få 10 sekundmeter hele veien fra Kanariøyene til Barbados, hvor de sikter på å treffe land.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam