Hektisk fram mot Kiel

Våre dyktige 49erFX-seilere Nora Edland og Pia Dahl Andersen har hatt hektiske måneder gjennom våren, fram til de reiste til Kieler Woche om mandag. I dette reisebrevet forteller de med sine egne ord om oppkjøringen og forberedelsene.

Reisebrev fra Nora Edland og Pia Dahl Andersen

Hei hei
Da har det gått noen måneder siden sist reisebrev. Det har vært noen hektiske måneder med konkurranser, reising, testing av nytt utstyr og masse trening.
Vi har hatt en god start på regattasesongen med å kvalifisere til Gullfelt i begge Worldcupene vi har deltatt på i år. Dette var det vi hadde satt oss som mål, og det viser at treningen vi har lagt ned gir resultater.

– Vi var eneste båten i gullfeltet som var nødt til å bruke gammelt utstyr

Nora Edland og Pia Dahl Andersen

På worldcupen på Palma og i Hyeres brukte vi «Old style gear», og var så og si den eneste båten i gullfeltet som var nødt til å bruke gammelt utstyr. Det er forskjeller, så det hadde vært interessant og se om det kunne gått enda bedre med nytt utstyr.
Heldigvis, venter ikke de som venter på noe godt forgjeves. Så etter Hyeres fikk vi endelig mulighet til å kjøpe det nye utstyret.

Etter Hyeres dro vi til Marseille på treningssamling med flere av de topp 10 beste FX-jentene. Her fikk vi testet de nye seilene og masten. Vi merket fort at mye er likt, men det er også små forskjeller i trim og oppsett som vi kan like. I Marseille seilte vi mye fartsteknisk, men også endel racing. Her hevdet vi oss relativt godt blant de beste og hadde flere topp-plasseringer.

Her hjemme har det vært fullt program så og si hver uke. Vi har som sagt begynt å trene med nye seil, og har hatt flere fine treningsdager på KNS med Helene og Marie med Thomas som trener. Vi blir mer og mer et samarbeidene team.

Vi har også hatt dager på Olympiatoppen for helsesjekk, styrketester og fysisk trening. Sponsorarbeid har også vært på agendaen og vi jobber stadig med å få inn mer midler, så det ikke er utstyret som skal begrense oss i å få til de resultatene vi jobber hardt for!

Siste uka har vi hatt treningssamling på Hvasser med det beste svenske teamet og deres trener. Vi har også hatt med oss Chris Draper «spesial trener» og Olav Buhl (dronepilot) som også var med oss på Lanzarote tidligere i år.

Det har vært fullt fokus fra morgen til kveld på seiling, briefing, målinger av utsyr og seil, testing og fysisk trening. Dette har vært ekstremt lærerikt, og vi sitter igjen med mange nye erfaringer, læringer og ikke minst mange gode treningstimer.

Vi har som sagt, hatt mye fokus på fart og det fartstekniske. Svenskene er raske i mye vind og Helene og Marie i lite vind. Vi drar nytte av alt vi kan, og begynner å matche oss godt fartsmessig mot disse 2 gode lagene. Team Andersen & Edland har god fart og gleder seg masse til fortsettelsen! Motivasjonen vokser mer og mer for hver dag!

Før vi reiste til Kiel om mandag hadde vi én uke hjemme med litt diverse «pc-arbeid” og seiling. I Kiel er det nesten 70 båter påmeldt, så det blir tight om plassene.

Etter Kiel drar vi til Århus for å seile EM og deretter til JrVM på Comosjøen i Italia. Dette blir de to viktigste regattaene for oss i år. Det blir spennende, og vi skal gi full gass!

Klem Pia og Nora

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam