Hektisk reisevirksomhet for Pia og Nora

49erFX-seilerne Pia Dahl Andersen og Nora Edland har hatt en hektisk periode helt siden starten av desember, der de stort sett har bodd i reisekofferten. De trente i Vilamoura, Portugal, i hele desember, og avsluttet treningssamlingen med Portugal Grand Prix. Der var fokuset under både treningen og regattaen å holde fart i båten til enhver tid.

– Her merket vi stor forbedring. Regattaen var veldig god trening for oss med perfekte forhold. Vi hadde store bølger og alt fra 12-24 knop, akkurat det vi trenger mest trening i for øyeblikket, sier Pia Dahl Andersen. Regattaen gikk over forventning for jentene, og de klarte å holde fokuset på det de hadde satt seg som mål – fart i båten til enhver tid. Det ble til slutt femteplass i 49erFX på de norske KNS-jentene. Danmark okkuperte pallen; Johanne Schmidt og Andrea Schmidt vant, foran Helena Wolff og Marie Thusgaard Olsen på andreplass, og Malthe Ebrup og Joe Costa på tredjeplass.

Se hele resultatlista her

Kort juleferie

– Det var veldig gøy å se at vi kan kjempe opp i toppen der gjennom en hele regatta, og ikke bare under enkeltrace. Da regattaen var ferdig reiste vi hjem til Norge 18. desember, og hadde en fin juleferie begge to, sier Pia videre. Men mens vi andre kunne feire nyttårsaften måtte de to unge seilerne pakke kofferten igjen, for allerede 1. januar var de tilbake på reisefot. Da bar det nemlig tilbake til Vilamoura for å hente utstyret, før de reiste videre med ferge fra Cadiz til Lanzarote 4. januar.

– Nå er vi på plass på Lanzarote og har fått rigget oss til. I dag hadde vi vår første dag på vannet, med supre forhold. Vi skal være på Lanzarote i hele januar og februar, med en kort tur hjem i slutten av januar. Her skal vi få mange timer på vannet, og masse god trening. Det skal også være to treningsregattaer, en i slutten av januar og en i slutten av februar. Fokuset vårt er å bli bedre i forhold med mye vind og bølger, og jobbe med å sette alt sammen til regatta når sesongen begynner på Palma i mars, sier Pia Dahl Andersen.

Foto: Jôao Costa Ferreira
Foto: Jôao Costa Ferreira

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam