Hva er Færderseilasen?

Færderseilasen: Regattaen som alle seilere i Norge har et forhold til, arrangerer i 2024 for 77. gang.

Seilasen arrangeres alltid starter alltid andre fredagen i juni, og går i 2024 14.-16. juni.

Historien om Færderseilasen viser hvordan samfunnet har påvirket båtlivet for flere generasjoner seilere. Å delta i denne regattaen dreier seg ikke bare om å vinne, men om gleden over å ferdes på sjøen, oppleve dag- og nattseilas i all slags vær og å tilpasse seg stadig økende krav til sikkerhet ombord.

Historien om Færderseilasen handler også om vår kystkultur og viser utviklingen fra tre- til plastbåter i fritidsflåten.

Dette er Norges aller største regatta og samler seilere på alle nivåer. Her kan man velge klasse etter nivå og ambisjoner.

Færderseilasen viden kjent som en av verdens største ”overnight” regattaer. Båtene starter utenfor Aker brygge. Tre fyrlykter i Oslofjorden er rundingspunkter for ulike lengder på de forskjellige regattabanene. Banenes lengde er avhengig av størrelse på båt. Alle båtene har målgang i Tønsberg, Vestfold, hvor det venter after sail med konserter og seilhistorier på Færderfestivalen. Færderseilasen har en lang historie bak seg. Fra en sped begynnelse med kun noen få ivrige seilere på startstreken i 1947 til dagens regatta. KNS tar vare på tradisjoner samtidig som seilasen utvikles og tilrettelegges for moderne båter med dagens forventninger. 

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam