Hva er ORC Double Handed Worlds?

ORC Double Handed World Championship er verdensmesterskapet for kjølbåter der man seiler to personer om bord. ORC = Offshore Race Congress, er en internasjonal organisasjon som gir båtene ulike handikapp, slik kan kjølbåter seile mot hverandre til tross for forskjeller innen design og størrelse. 

For tredje året på rad skal Offshore Racing Congress (ORC) arrangere Verdensmesterskap i double handed. I 2024 er det Kongelig Norsk Seilforneing som skal arrangere mesterskapet.

Seilerne som melder seg på denne regattaen er tøffe nok til å delta på en regatta som varer i 72 timer. Her kan alt skje. Vær og vind møter båtene på veien.

I dette VMet vil det være start i Oslo og målgang i Tønsberg, og således vil mesterskapet gå parallelt med den tradisjonsrike Færderseilasen. I og med at VM starter tre dager før Færderseilasen så vil VM seilerne gå i mål i Tønsberg kun et døgn før Færderseilerne.

I dagene før start vil båtene ha base på KNS´ marina på Bygdøy, Oslo, før båtene setter kursen ut fra hovedstaden på en regatta i Skagerak som er ca 325 nautiske mil, med målgang i Tønsberg. Løypetraséen baseres på den historiske banen fra Skaw Cup, en regatta som ble startet i 1953, som et samarbeid mellom norske KNS, KSSS og GKSS i Sverige og Royal Ocean Club. Dette var en tøff og prestisjetung regatta som la grunnlaget for en ny type havseilas i Skandinavia.

Når båtene går i mål i Tønsberg vil seilerne være en del av folkefesten på brygga med eget område for seilerne, og mulighet for å være med på felles arrangement med Færder-deltakerne.

Les mer om hvordan ORC sytemet fungerer her.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam