Jeppe kjemper seg tilbake etter sykdom

49`er-seiler Jeppe Nilsen seilte Portugal Grand Prix før jul, sammen med makker Mathias Berthet. For første gang på svært lenge var Jeppe dermed tilbake i 49-eren, etter å ha slitt med sykdom i lang tid.

– I våres, det var vel i mai, fikk jeg noe dritt i kroppen som legene ikke fant ut noe av. Jeg var ikke flink nok til å ta det med ro og holde meg unna trening, noe som resulterte i at kroppen sa «stopp» i starten av juli. Da var det sofaen i fire måneder. Det var en periode der det var slitsomt å gjøre alt annet enn å ligge i senga, forteller Jeppe Nilsen.

I november begynte det å gå den riktige veien, før han i desember endelig kunne være med på litt seiling igjen, etter et langt fravær. Men selv om Jeppe er tilbake på regattabanen betyr ikke det at han er i godt, gammelt slag.

– Jeg holder fortsatt på med opptrening og er langt ifra toppform. Det er fortsatt en lang vei før jeg er 100 prosent tilbake, sier Jeppe. 

Jeppe Nilsen, her avbildet under Mesternes Mester (Foto: Trond Teigen)

Eksperimenterte med lagkonstellasjonene

Under Portugal Grand Prix i Villamoura i midten av desember var Jeppe sammen med KNS-makker Mathias Berthet og Risør-seilerne Tomas Mathisen og Jostein Aker. Der eksperimenterte de litt med lagkonstellasjonene.

– I Villamoura prøvde vi noe nytt. Vi byttet om på hvem som seilte sammen av Tomas, Jostein, Mathias og meg. Det blir spennende å se hvordan vi setter sammen lagene til slutt, sier Jeppe.

Etter å ha vært i Norge over jul og nyttår, er planen fremover å reise ned til Villamoura igjen i slutten av januar for 49`er-guttene, denne gangen for et lengre opphold.

– Her vil vi ha én måneds opphold hvor vi håper på å få så mange timer på vannet som kroppen min tåler, sier Jeppe Nilsen.

Jeppe og Mathias kom på 12.plass totalt i Portugal Grand Prix i desember. Vant gjorde danskene Frederik Rask og Jakob Precht Jensen fra Skovshoved Seilforening, foran spanjolene Albert Torres og Elias Leonard Aretx fra RCN Palma. Tredjeplassen gikk til Keanu Prettner og Jakob Flachberger fra Østerrike. Tomas Mathisen og Jostein Aker kom på 17.plass.

Resultatliste for Portugal Grand Prix

Jeppe og Mathias kullseilte på toppmerket i en av racene under regattaen. Her får Mathias seg litt “airtime” (Foto: Joâo Costa Ferreira)
(Foto: Joâo Costa Ferreira)

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam