Johan Mjøen til Youth Worlds i Brasil: – Redd for å bli solbrent

IQFoil-seiler Johan Fiskvik Mjøen fra KNS reiste tirsdag morgen til Rio de Janeiro i Brasil, sammen med de andre seilerne som skal representere Norge i ISAF Youth Sailing Worlds Championships.

Da vi pratet med Johan på telefon var han på vei til å boarde flyet som skulle frakte den norske delegasjonen til Amsterdam, og deretter videre til Sør-Amerika.

– Uten tvil årets høydepunkt for mitt vedkommende, sier Johan, og begrunner hvorfor:

– Det er spesielt å reise til en annen verdensdel for å konkurrere.

Han innrømmer at det er rart å forlate et frossent Norge med kurs for sol og sommer. Temperaturen på Oslo lufthavn Gardermoen var minus 13 grader denne tirsdagen, mens Yr viser at det vil bli temperaturer mellom 30-37 varmegrader i Rio.

– Jeg er egentlig litt redd for å bli solbrent, så jeg håper jeg har med meg solkrem. Når en 16-åring skal ut på lang reise uten foreldrene blir jo ting glemt, sier Johan og ler.

Som voksenperson og foresatt har de norske seilerne med seg Emilie Vabø fra Norges Seilforbund. Hun fungerer som lagleder og coach for gruppa.

– Emilie er reiseleder og alles «liksom-mamma», sier Johan og ler.

Vil høste erfaringer

Youth Sailing Worlds Championships er et årlig arrangement som samler unge seilere fra hele verden. I år foregår mesterskapet i byen Búzios, som ligger ca. 14 mil øst for Rio de Janeiro. Her skal det konkurreres i 12 dager.

Han er realistisk, og ser på denne opplevelsen som en læringsprosess.

– Målet er å ha det gøy og lære av seilingen, og høste erfaringer fra de eldre seilerne. Mine ambisjoner er egentlig ikke å vinne.

Johan er forberedt på hvilke seilingsforhold som venter i varmen.

– Vi skal seile i Búziosbukten. Enten kommer det sterk nordøstlig vind fra Atlanteren, eller så kommer det mer vestlig, svak vind fra land, tror Johan Fiskvik Mjøen.

Norge sender én seiler pr. klasse:

IQFOiL Youth & Junior gutter: Johan Fiskvik Mjøen (16) (KNS)

ILCA 6 jenter: Mia Klæboe (18), (Drøbaksund Seilforening)

ILCA 6 gutter: Aksel Næshagen (16) (Moss Seilforening)

29er jenter: Sarah Syrrist (18) / Agnes Pettersen (18) (Moss Seilforening)

29er gutter: Storm Kopperud (16) / Philip Forslund (16) (Fredrikstad Seilforening / Nesodden Seilforening)

Lagleder og coach: Emilie Kathrin Vabø fra Norges Seilforbund.

TIL YOUTH WORLDS I BRASIL: Her står den norske delegasjonen klar for avreise på Gardermoen. Fra venstre lagleder Emilie Kathrin Vabø, Philip Forslund, Agnes Pettersen, Aksel Næshagen og Johan Fiskvik Mjøen. Foran fra venstre Sarah Syrrist, Storm Kopperud og Mia Klæboe.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam