KNS-seilere på utveksling i Danmark

Fire unge seilere fra KNS og treneren deres har den siste uka vært på et treningsopphold hos Oure Kostgymnasiums seilerlinje. Gymnaset ligger utenfor byen Svendborg sørøst på Fyn.

Trener Sigurd Tveit hadde med seg seilerne Jacob Kulseng-Hanssen, Trym Gammelsrød, Herman Skaset og Kristoffer Sebastian Holm til Danmark, der formålet var å trene sammen med de danske seilelevene, ha felles undervisning, og danne relasjoner på tvers av landegrenser.

Jeg er imponert over dette stedet. Her er det utrolig bra, da skolen har alle fasiliteter man trenger, og et supert treningsmiljø i havnen og på skolen

Sigurd Tveit, seiltrener

Treningen bestod av distanseseilas i Storebælt, og trening i J/70-båt sammen med Oures gymnaselever. Utvekslingsgruppen hadde fokus på J/70-seiling, først og fremst på grunn av KNS sin ungdomssatsing, der det satses på å skape et godt team i den norske ungdomsligaen.

Sigurd Tveit har samarbeidet tett med Oure Kostgymnasiums seiltrener, Anders Kronborg Kjær, om å gi seilerne så mye erfaring som mulig i forhold til samarbeid, kommunikasjon og boathandling.

Fikk kjenne på kostskolelivet

De norske seilerne deltok også i undervisning på de to andre skolene; Oure Efterskole og Oure Højskole, og fått kjent på kostskolelivet på de tre skolene med forskjellige aktiviteter.

Sigurd Tveit lot seg imponere over fasilitetene de unge elevene kan nyte i Danmark.

– Jeg gikk i min tid på Norges Toppidrettsgymnas i forbindelse med jollesatsingen min i Laser Ilca, så jeg kjenner til miljøet. Jeg er imponert over dette stedet. Her er det utrolig bra, da skolen har alle fasiliteter man trenger, og et supert treningsmiljø i havnen og på skolen, sier han.

Jacob Kulseng-Hanssen, Trym Gammelsrød, Herman Skaset og Kristoffer Sebastian Holm

Anders Kronborg Kjær er svært fornøyd, og mener utvekslingen var en stor suksess.

– Det er alltid en berikelse å få besøk, og jeg har merket på våre gymnasieseilere at de var stolte over å være vertskap for de norske seilerne. I et begynner-samarbeid er det viktig å skape gode relasjoner, og bare det å møte unge seilere fra et annet land er alltid utviklende, sier seiltreneren.

Johnny Vaaben Johansen er sportssjef på Oure Kostgymnasium. Han sier dette om utvekslingen:

– Det er en super måte å ha utveksling på. Våre elever får et blikk utover, de får nye perspektiver og relasjoner på tvers av landegrenser. Alle har en felles passion for seiling, men likevel blir alt sammen noe større enn bare seiling.

Les mer om Oure Kostgymnasium

Kjenner du noen som drømmer om å seile i tre år mens man tar studenteksamen? Oure Kostgymnasium har åpent hus 25.november kl. 10-13.30. Les mer

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam