Medlemsmøte mandag 4/12: “Sira” – én båt, to konger

Nå foreligger boken om 85 år gamle «Sira», tjenestegjort under to konger og aktiv i regattaseiling i 84 av årene. Forfatter er Mikkel Thommessen, og han kommer på medlemsmøtet mandag 4. desember for å fortelle mer.

Båten har en utrolig spennende historie. Den ble bygget for å vinne Kattegatpokalen i 1938, og ble overtatt av kronprins Olav året etter. Den tyske, nazistiske reichkommisarien Josef Terboven konfiskerte båten i krigsårene 1940-45.

Daværende kronprins Olav, senere kong Olav, benyttet båten hyppig i hele sin levetid.
Etter en helrestaurering, fullført i 2008, tok kong Harald over båten og deltok med den i 8 meter-regattaer over hele verden, inntil han besluttet seg for å avslutte internasjonal regattaseiling i 2022.

Hjertelig velkommen til årets siste medlemsmøte. Det blir som vanlig servering av kaffe og vafler, og det blir også mulig å kjøpe boken -og selvsagt også få den signert av Mikkel.

NB: KNS kommer også til å legge ut litt HH- klær fra restelageret til en billig penge, så her er det gode muligheter til å gjøre et kupp! Betaling via Vipps.

Sted: Huk Aveny 1

Tidspunkt: Dørene åpner kl. 18, foredrag starter kl. 19

Parkering: Gratis, men husk å registrere bilen på skjerm inne på klubbkontoret

Risør Trebåtfestival 2017. Kong Harald seiler sin 8mR Sira under Risør Trebåtfestival. 8mR Sira er tegnet og bygget av Johan Anker i 1938.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam