Mina Mobekk Nordisk mester i IQFoil

Mina Mobekk fra Kongelig Norsk Seilforening gikk til topps i klassen senior kvinner i Nordisk Mesterskap i IQFoil, som ble avholdt på Hvasser i helgen.

– Det gikk ganske bra både første og andre dagen, og så klarte jeg å vinne i dag også. Så jeg er fornøyd, sier Mina. Gjennom de tre racedagene viste hun at hun var best i sin klasse, som bestod av både norske, svenske og danske utfordrere. Lagvenninnen fra KNS, Oda Sverre, var den som var nærmest å utfordre Mina Mobekk. Danske Lærke Buhl-Hansen sikret tredjeplassen.

– Jeg håpet på å vinne før mesterskapet, men visste at det kom til å bli hard konkurranse, og at jeg måtte være skjerpet. Det har vært litt problemer med protester og sånn, men det ordnet seg. Protester går litt utover konsentrasjonen, men jeg prøver å ikke tenke på det mens jeg seiler, sier Mina.

I den siste racedagen seilte deltagerne maraton, og da er det hard kjemping på brettet i over en time i mye vind og bølger, noe som i følge Mina er svært fysisk krevende.

– Det var jo litt over en time, og man kjenner det ganske mye i ryggen når man seiler på èn side. Man henger i trapesen, så det er ikke armene det går mest utover. Jeg var sliten men glad da jeg kom i mål, smiler en fornøyd Mina.

De øvrige Nordiske mesterne:

I herreklassen senior ble danske Niklas Lillelund Nordisk mester, foran landsmannen Christoffer Damgaard, med nordmannen August Landmark (KNS) på tredjeplass.

I U19-klassen vant svenske Vidar Nyström foran spanske Àlvaro Jiménez Bonny og latviske Davis Mazais.

I U17-klassen vant danske Malthe Lillelund foran en annen dansk, Oscar Buch. Norske Felix Dybdahl (KNS) kom på tredjeplass.

I Open foil-klassen vant Lukasz Grodzicki (KNS) foran Stein Anders Sundbye (Asker Seilforening) og Øyvind Birkeland (Sola Seilforening)

Se fullstendige resultater

Mina Mobekk i aksjon under maraton-seiling på Hvasser (foto: Christian Ruscetta)
Mina Mobekk gratuleres av Guro Steine, president i Norges Seilforbund, under premieseremonien på Fynstranda. I bakgrunnen Alexander Wang-Hansen, styremedlem i KNS, og Oda Sverre, Minas fremste konkurrent og nr. 2 sammenlagt i Nordisk Mesterskap.
En glad og sliten Mina sammen med trenerne rett etter målgang

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam