OL røk for Pia og Nora

Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra KNS nådde dessverre ikke opp i EM i Villamoura, der den endelige duellen om OL-plass i 49er FX i Paris 2024 skulle utkjempes mot Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg. På den siste konkurransedagen 13.november ligger Pia og Nora på 22.plass, mens Helene og Marie leder, og ligger godt an til å bli europamestere. I tillegg har de nå sikret seg plass til Paris, der de skal representere Norge. Tønsberg-jentene har hatt et svært godt mesterskap i Portugal, der de lette vindforholdene har passet dem utmerket. Det har vært usedvanlig lett vind i Villamoura over flere dager, der det på flere konkurransedager så vidt har blitt seiling.

Helene Næss og Marie Rønningen har kvalifisert seg til OL i Paris. KNS gratulerer Tønsberg-jentene.

Pia og Nora er naturligvis skuffet over at de ikke nådde helt opp i EM, men er fattet og motiverte til å brette opp ermene og fortsette å jobbe hardt fremover. Det har også vært mye bra å ta med seg videre, selv om totalen i EM har vært varierende. Pia og Nora kom litt skjevt ut i de to første seilasene, før de seilte seg godt inn med en femteplass og tredjeplass. Utover i mesterskapet ble det svært varierende resultater.

Helene Næss og Marie Rønningen kjemper nå mot italienske Jana Germani og Giorgia Bertuzzi om EM-gullet. Italienerne har et ekstra press på seg, for de kjemper også om den siste OL-nasjonsplassen til Europa i 49erFX mot blant annet tyskerne Marla Berhmann og Hanna Wille, som ligger på fjerdeplass i EM. Spanjonelene Tamara Echegoyen og Paula Barcelo ligger på tredjeplass i EM, men de har allerede sikret seg OL-plass, i likhet med Helene og Marie.

KNS ønsker Helene Næss og Marie Rønningen lykke til i kampen om EM-gull, og gratulerer samtidig så mye med OL-plass.

Resultater fra EM

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam