Populær regatta fullbooket på minutter: Bergenslag med aldersspenn fra 17-60 år

Påmeldingen til Grundig Women`s Regatta åpnet på selveste kvinnedagen 8. mars. I løpet av minutter var den superpopulære regattaen fulltegnet.

Marianne Natland (46) fra Bergens Seilforening er et av medlemmene på et damelag med et stort aldersspenn fra 17-60 år.

– Alle tiårene er faktisk representert i laget vårt, sier hun.

Nå gleder hun seg til å reise østover med lagvenninnene sine for å ta del i regattaen, som blir en god blanding av idrett og sosialt.

Grundig Women`s Regatta samler alt fra helt ferske seilere til tidligere eliteseilere, som har deltatt i OL.

Marianne Natland har ikke all verdens erfaring fra J/70.

– Jeg har vært ute i J/70 og Express et par ganger. Jeg har mest erfaring med regatta i storbåt, sier Marianne.

Marianne Natland

HunSeiler bidro til dameboost

Hun forteller at det faktisk bare er én J/70-båt i hele Bergen, hos Askøy Seilforening.

– Men nå har Vestland Seilkrets leid fem J/70er, som kommer etter påske, så da blir det mulighet til å trene på ligaseilingen, som flere av oss på laget skal være med på, og ikke minst bli godt forberedt til det store høydepunktet, som er Grundig Women`s Regatta, sier Marianne, og fortsetter;

– Bergens Seilforening har nedfelt i sine vedtekter for 2023 at det skal satses på damer, og har et prosjekt for å få flest mulig damer på sjøen. Silje With samlet mange damer da hun var på besøk i Bergen med HunSeiler, noe som også har bidratt til en skikkelig boost for damer i Bergen, ifølge Marianne.

Har det hyggelig og gøy

Ingunn Høgåsen (53) er en annen deltager som gleder seg til regattaen. Hun er en av medlemmene i en damegruppe i Son Seilforening som trener sammen et par ganger i uka, og har det hyggelig og gøy sammen.

– Det er jo sånn at enten må man kjenne noen som har båt, eller være flink til å seile for å bli med og seile. Men i denne damegruppa kan hvem som helst melde seg inn og bli med å seile. Det er lavterskel for å være med å seile båt, sier Ingunn.

– Vi har jo begynt å få voksne barn, og endelig kan vi tenke «det min tur», ler Ingunn, og legger til at gjennomsnittsalderen i laget er 50 pluss.

Dette blir andre gang de er med i Grundig Women`s Regatta.

– Vi har også vært med i dame-NM. Der kom vi midt på treet, og var superfornøyde, sier Ingunn.

– Vi er jo litt outsidere, som ikke stiller med de største ambisjonene. Vi syns det er moro å være med å seile regatta, og er der for å ha det gøy, sier hun.

KNS jobber kontinuerlig med å få enda flere kvinner med i organisert seilsport. Derfor er gleden stor over at interessen for dameregattaen er så stor.

Grundig Women`s Regatta har blitt så populær at det er venteliste for de som ikke har fått plass. Arrangør KNS skal ha et møte i neste uke, der det skal ses på muligheter for å øke antallet deltagere, slik at enda flere kan ha det gøy i den populære dameregattaen.

Ingunn Høgåsen

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam