Ragna Agerup med bronse i J/70-VM i Florida

Årets VM i J/70-klassen gikk av stabelen i St. Petersburg, Florida mellom 27. oktober og 5. oktober, og talte hele 88 båter fra 14 nasjoner. Forholdene var fantastiske med vind på mellom 8 og 12 m/s. 10 race ble avholdt over fem dager, hvor hvert race hadde en varighet mellom 90 – 120 minutter, og der samtlige 88 båter startet på én startlinje. 

– Jeg tror ikke det finnes et tøffere J/70-fleet enn i USA. Utrolig mange flinke seilere, og mye lærdom å ta med hjem til Norge.

Ragna Agerup, bronsevinner

J/70-klassen er en av verdens største og mest konkurranseutsatte kjølbåtklasser, med mange tusen aktive båter. Klassen deler ut VM-titler både til “Open”-klassen, som innbefatter profesjonelle seilere – og “Corinthian”, hvor seilerne er kategorisert som amatører. 28 båter konkurrerte om VM-tittelen i Corinthian-divisjonen. Av de 88 båtene var det totalt fire kvinnelige skippere.

Ragna og hennes team-medlemmer Patrick Shanahan, Ford McCann og Marshall McCann hadde den verst tenkelige starten på regattaen, med en tjuvstart (UFD) i første race. De trengte noen dager på å kjøre seg inn i den harde vinden, med plasseringer i midten av det 88 båter store feltet. De to siste dagene fikk de imidlertid fart på båten, og vant Corinthian-klassen i to av de fire siste racene, og med 3. og 5. plass i de to andre.  Dette holdt til slutt til en bronseplass, hårfint foran 4. og 5. plassen.

– Jeg er kjempe fornøyd med 3. plassen. Jeg tror ikke det finnes et tøffere J/70-fleet enn i USA. Utrolig mange flinke seilere, og mye lærdom å ta med hjem til Norge. Det er også et veldig høyt antall profesjonelle seilere, noe som gjorde det veldig tøft å komme seg ut og frem fra start. Vår seiling ble bare bedre og bedre! Vi startet første race med en tjuvstart, noe som gjorde oss litt passive de første dagene, men så skrudde vi opp tempoet og fant en veldig bra båtfart på kryss og lens, sier Ragna til kns.no.

– Jeg har hatt det veldig gøy, og det har vært utrolig kult å se og lære fra de beste i verden i J/70, avslutter en glad bronsevinner.

Fullstendige resultater

Bildegalleri

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam