Reisebrev fra Lanzarote

Pia Dahl Andersen og Nora Edland har returnert til Norge etter nesten to måneder med trening og regatta på Lanzarote. Her kan du lese deres egen oppsummering;

Vi er kommet hjem til Norge etter nesten to måneder med trening og regatta på Lanzarote. Det har vært intense uker, med god treningskvalitet. Vi har fått matchet oss med de beste seilerne i verden, noe som har vært utrolig lærerikt.

Resultatmessig gikk ikke regattaen helt som vi hadde håpet på, men vi ser at det likevel ikke er så mye som skal til før vi henger med de beste i toppen. Vi har seilt gode enkelt-race, hvor vi fullfører blant topp 10. Vi har hatt gode starter der vi utfordrer de beste, og vi har hatt gode oppseilinger. Samtidig så har vi blitt tatt for tjuvstart, kullseilt og tapt mange båter på dumme småfeil. «In the moment» er dette meget frustrerende, men det finnes ingen bedre måte å lære på. Vi har nå en mye bedre pekepinn på hva vi må jobbe med videre.

Etter regattaen pakket vi sammen, og dro lasset videre til Barcelona. Vi tok ferge til Cadiz, og kjørte 12 timer for å komme til Barcelona. Vi satt fra oss lasset, og tok fly hjem til Norge. Videre skal Helene og Marie (det andre norske FX laget) kjøre lasset til Cascais i Portugal. Cascais er kjent for store bølger og mye vind. Forhold som vi har seilt lite i, og trenger mye mer trening i! Det blir derfor utrolig bra å komme ned dit, og få flere timer på vannet i slike forhold!

Vi har nå litt over to uker igjen hjemme før vi flyr til Cascais, og blir gjenforent med båten. Det skal være en treningssamling med mange gode lag, som avsluttes med en treningsregatta. Alle de beste lagene skal være tilstede, og vi gleder oss til å hente inn mer kunnskap.

Alt i alt sitter vi igjen med nye erfaringer, opplevelser og masse ny motivasjon til å fortsette videre! Klarer vi å få luket vekk småfeil etter småfeil på vår reise, tar det ikke lang tid før vi snuser de beste i nakken.

Pia Dahl Andersen & Nora Edland

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam