Travel regattasesong venter i 2022

Etter to år som har vært preget av avlysninger, justeringer og utsettelser, ser vi frem mot et normalår i 2022. Noen av regattaene som skulle vært gjennomført i 2021 er flyttet til 2022, og regattakomiteen, som er ansvarlig for gjennomføringen av regattaer i KNS, har en hektisk og spennende sesong foran seg.

1.-2. april Grundig Ski Yachting


Først ut på terminlisten i 2022 er Grundig Ski Yachting. Som navnet tilsier, er dette en kombinasjon mellom ski og seiling. Deltagerne begynner med et skirenn i bakken fredag ettermiddag før de møtes til regatta på vannet lørdag. Grundig Ski Yachting er først og fremst et sosialt arrangement som markerer avsluttingen på skisesongen og starten av seilsesongen.
Grundig Ski Yachting avsluttes med middag, premieutdeling og fest lørdag kveld der deltagere, funksjonærer og følge er hjertelig velkommen
Blåveisen 23.-24. april
Blåveisen er sesongåpning for KNS Seilsportsenter Ulabrand, og jollesesongen i KNS. Regattaen har lange tradisjoner, og etter noen rolige år så er den igjen i vekst. Blåveisen tiltrekker seg over 100 seilere fra hele landet. I Blåveisen er stort sett alle jolleklassene representert, og det er fin anledning for unge seilere å sette i gang en ny sesong.

Grundig Sailing Cup 21.-22. mai


Grundig Sailing Cup samler en stadig voksende J/70 klasse. Regattaen seiles i Oslo som fleetrace på relativt korte baner, med direktedømming på vannet. En seilas er estimert til 20-30 minutter, så det blir mange seilaser i løpet av en helg. Formatet har vist seg å være populært blant seilerne. Etter seilingen på lørdag inviteres det til grill og forfriskninger på plassen utenfor KNS.


Grundig Womens Regatta 3.-5. juni

Grundig Womens Regatta er en internasjonal regatta for kvinner arrangert av kvinner. Formatet er heatseiling med mange korte seilaser og dømming på vannet. I Grundig Womens Regatta stiller KNS med båter så seilerne trenger bare egne seilklær og vest for å delta. Denne formen for seiling blir også kalt «bag seiling». Det er plass til mellom 20-30 lag der en del av plassene er reservert for utenlandske lag, så her gjelder det å være tidlig ute hvis man ønsker å delta.
Regattaen blir gjennomført i Bjørvika rett utenfor Sørenga. Sukkerbiten vil fungere som race village for seilere og publikum, og gir en unik mulighet til å følge seilasene fra bryggekanten. På sikt er målet at dette skal en stor internasjonal regatta som tiltrekker seg kvinnelag fra hele Europa.


Færderseilasen 10.-12. juni

Etter to år med store tilpassinger kan vi endelig samles i Tønsberg etter avsluttet seilas.
Seilasen blir som vi kjenner den med start fra Oslo fredag og målgang utenfor Husøy.
Vi gleder oss til å samle seilere fra hele landet til en seilfest i Tønsberg.

Grundig Hankø Race Week 26. juni-2. juli


I 2022 deles Grundig Hankø Race Week inn i to; En «classic» del og en «modern» del. Kapasiteten på Hankø er begrenset, så ved å gjøre dette håper vi å kunne invitere nye og flere klasser til denne tradisjonelle regattaen på en av Norges beste regattabaner. Det vil med andre ord bli en hel uke med seiling på Hankø. I 2022 har vi gleden av å invitere Soling til Grundig Hankø Race Week Classic og det er allerede flere klasser som har meldt sin interesse for 2023.

World Championship 5.5 Metre 1.-5. juli


Samtidig som Grundig Hankø Race Week vil KNS gjennomføre VM for 5.5 Metre klassen på Hankø. I forkant av mesterskapet vil det gjennomføres «pokalseilaser» for klassen. Disse består av Scandinavian Gold Cup, Royal Kaag Classic Cup og Hankø Evolution Cup. 5.5 Metre-seilingen vil strekke seg fra 26. juni til 5. juli.


NM Killing 21.-22. juli

Et av de største (muligens det største) norgesmesterskapet gjennomføres i tradisjonens tro på Hankø midt i sommerferien. Her samles mange av Norges beste seilere for å kjempe om NM-gullet, og vi venter oss rundt 50 deltagere i 2022.


EM ORCi 5.-13. august

Nok et stort mesterskap skal gjennomføres på Hankø. Denne gangen er det Europamesterskap i ORCi. ORC er den mest anvendte måleregelen innen storbåtseiling. Mesterskapet samler rundt 100 båter og 1000 seilere fra hele Europa. Et slikt mesterskap vil fange internasjonal oppmerksomhet og setter Hankø og Fredrikstad på kartet i disse dagene. I KNS er vi en stor gjeng som er godt i gang med planleggingen, og gleder til denne enorme seilfesten.


Linge Memorial og Norgesmesterskap for Yngling og Soling 19.-21. august

I 2022 er det 100 år siden Herman Linge ble født, og som en av verdens mest betydningsfulle båtdesignere må dette selvsagt markeres.
Det gjøres ved at de tre medaljevinnerne fra OL i Sydney 2000 møtes til omkamp i båttypen Soling. Jochen Schüman, Jesper Bank, og Herman Horn Johannessen vil seile omkampen i havnebassenget rett utenfor Dronningen søndag 21. august. I tillegg til dette vil Norgesmesterskap for Soling og Yngling gjennomføres i Bunnefjorden fredag og lørdag. I forbindelse med denne markeringen vil plassen på KNS brukes som samlingssted for seilere og publikum og vi håper mange tar turen til KNS denne søndagen for å se denne historiske omkampen og markeringen.


Hollænderseilasen 28. august

For mange er Hollænderseilasen årets høydepunkt. Sensommer i Son er et nydelig utgangspunkt for dette arrangementet der seiling og sosialt samvær står i sentrum. Seilasen starter som vanlig i Son lørdag morgen og går i målgang er på samme sted før mørket senker seg.
Norgesmesterskap IF og høstregatta Knarr 3.-4. september
Mesterskapet seiles i Bunnefjorden. Knarr og IF har alltid vært en av foreningens mest aktive klasser og vi ser frem til å arrangere for disse klassikerne.


Norgesmesterskap for Damer – 10.-11. september

KNS er glade for å bli tildelt norgesmesterskap for damer. Hvert år tildeler NSF et norgesmesterskap for damer og de siste årene har dette blitt gjennomført i båttypen Snipe. I 2022 vil mesterskapet gjennomføres i J/70 og vi håper det bidrar til økt engasjement for dette viktige mesterskapet.

Lagcup optimist 24. – 25. september


Lagseiling er et spennende format der samarbeid og kommunikasjon er viktig. Deltagerne må forholde seg til sine lagkamerater og kan ikke fokusere kun på egen seiling. KNS ser frem til å arrangere dette for Optimistklassen. Arrangementet gjennomføres på en av banene i indre Oslofjord.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam