Ungdomsgruppa: – Lærer noe nytt, blir tryggere og bedre

Ungdomsgruppa i KNS starter årets sesong 15.- 16. april med riggehelg kombinert med seiløkter. Her får de en gjennomgang av rigging av båtene, der de lærer å rigge båt. Ungdomstreningen for J/70 begynner torsdag 4. mai. Den første regattaen de får prøvd seg på for sesongen er Grundig Sailing Cup 13. – 14. mai. Her vil ungdommene få med seg en skipper i hver båt. Deretter venter H.M. Kongens Serieseilaser 30. mai – 1. juni, også da med en skipper i hver båt.

– Det fine med Kongens Serieseilaser er at regattaen seiles på faste merker. Dermed fungerer det nærmest som et orienteringsløp der ungdommene kan bli kjent i Oslofjorden, sier Lene Johansen, kursansvarlig i KNS.

Jentene i ungdomsgruppa skal i tillegg være med i egen båt på Grundig Womens Regatta 3. – 4. juni

I den siste uka i juni (uke 26) blir det utendørs ungdomscamp med flere overnattinger.

Ingrid Sauter har vært med i ungdomsgruppa noen år, og hun syns det er svært givende å kombinere læring med gøyale opplevelser.

Ingrid Sauter

–  Jeg har vært med på seilcamp for ungdom tre somre på rad, men det var først denne siste sommeren at vi dannet en gruppe som hadde lyst til å seile mer, og å lære mer om seiling. I høst var første sesongen vi hadde ukentlig kurs, sier Ingrid.

Hun ser alltid frem til å komme seg ut på fjorden med de andre og seile.

– Det var jo best de gangene vi hadde vind, da var det mer action. Noen høydepunkt var da vi prøvde oss på jolleregatta med få eller ingen forkunnskaper om båtene, eller om regatta. Det var spennende, selv om vi dessverre kom i mål lenge etter alle andre, smiler Ingrid.

Hun gleder seg nå til en ny sesong med ungdomsgruppa.

– Jeg gleder meg, både til å bli flinkere og å lære mer, være med på regattaer og arrangementer, og å bli kjent med flere ungdommer som seiler. Det er mye å lære av både trenerne og de andre ungdommene på båten. Jeg lærer noe nytt nesten hver gang, og jeg merker selv at jeg blir tryggere og bedre. Det er veldig motiverende, sier Ingrid Sauter.

Ble bitt av seilbasillen på sommercamp

Herman Skaset har vært i ungdomsgruppa siden sensommeren 2022. Han ble bitt av seilbasillen.

– Det begynte med at jeg var på seilskole, der jeg koste meg masse. Etter sommercampen hadde jeg veldig lyst til å starte og seile aktivt. Første gang jeg satte meg i en seilbåt for å seile var på sommercampen, og jeg digget det, siler Herman.

Herman Skaset

Han mener at det store høydepunktet i fjor var da de fikk J/80`en til å surfe utenfor Steilene på sommercampen.

– Hva gleder du deg mest til i årets sesong?

– Jeg ser frem til å seile med teamet mitt, og det blir superkult at vi skal ned til Danmark og seile mot og med ungdommen der nede, svarer Herman.

Han sier følgende om hva som er det beste med å være med i ungdomsgruppa;

– Jeg kom inn i gruppen med mist erfaring. Nå kjenner jeg båten inn og ut, og kan alle oppgavene i båten. Jeg ser frem til å bli bedre på ALLE oppgavene. Vi har lært å rigge båten ned og opp, seilteori, vær og vind, sikkerhet, mann over bord. Og jeg har fått nye venner.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam