Verdenscupen i Hyères er i gang

Verdenscupen i Hyères er i gang, og det blir spennende for KNS-seilerne Julia Jacobsen, Emil Forslund og Endre Funnemark. Regattaen kalles også “last chance regatta” og er siste sjanse for å kvalifisere nasjonen til OL. Siden Norge ikke har nasjonsplass i 470 og iQFOiL må Julia og Emil må komme blant de fire beste nasjonene, mens Endre må komme blant de fem beste.

Verdenscupen startet for iQFOiL- og 470-klassene i går, mens resten av klassene starter i dag, 22. april. Etter første dag ligger Endre på 3. plass, mens Emil og Julia ligger på 24. plass.

Arrangøren har delt feltet inn i to grupper: de som ikke er kvalifisert, og de som allerede har nasjonsplass til OL.

I iQFOiL-damer har Norge allerede en plass, så der seiler Mina Mobekk, Maya Gysler og Oda Sverre fra KNS, samt Tuva Oppedal fra Sola Brettseilerforening i “Qualified” gruppen. Mina ligger på 5. plass etter første dag, mens Tuva ligger på 12. plass, og Maya og Oda ligger på henholdsvis 22. og 23. plass. Maya skadet seg rett før regattaen startet, da hun fikk en karabinkrok gjennom fingeren. Så det er imponerende at hun stiller til start.

I dag, 22. april, begynner regattaen for ILCA-klassene, der både Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard stiller til start.

Resultater

Før regattaen begynte tok vi en prat med Endre Funnemark, der han forteller at han har trua, og er klar for en spennende regatta.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam