Para Nordic Championship

Day 2:

Two days with light winds and extended periods of waiting, both onshore and at sea. Nevertheless, the atmosphere among the sailors remained high-spirited. Unfortunately, the para sailors didn’t have any races today, and with just one yesterday, they couldn’t secure a valid Nordic championship.

A huge thanks to all sailors, volunteers, coaches, and, notably, our sponsors and partners for contributing to the success of this fantastic weekend. Next time we hope for a little bit more wind.

Oppdatering dag 1:

Første dag av Nordisk ble preget av mye venting. Utover ettermiddagen kom det nok vind, til å gjennomføre et race, før det igjen ble vindstille. Vi krysser fingrene for mer vind i morgen.


Nordisk i paraseiling i Oslo 

Førstkommende helg 9.-10. stiller hele 12 lag til start i Nordisk mesterskap i paraseiling. Dette blir det største paraseilings-arrangementet i Norge noensinne. 

Paraseilere fra fem nasjoner stiller til start i Nordisk mesterskap. KNS er arrangør, og mesterskapet foregår i den tilrettelagte båttypen RS Venture Connect. Mesterskapet går sammen med årets rekordstore dame-NM (se egen pressemelding), og denne sammensmeltingen er et ledd i arbeidet med å integrere paraseiling som en naturlig del av all regattaseiling. 

– Også i sommerens store VM i Haag var paraseilingen en del av verdensmesterskapet, så det pågår også en internasjonal bevisstgjøring rundt det å få paraseiling opp og frem sammen med annen seiling, Men det internasjonale seilforbundet fikk en del kritikk for at paraseilerne seilte på et annet sted, og en annen bane, enn OL-seilerne, og at de hadde sin egen premieutdeling. Slik blir det ikke under para-nordisk og dame-NM, der alle seilerne skal være sammen på KNS’ Seilsport Ulabrand på Bygdøy i Oslo, sier generalsekretær i Norges Seilforbund, Per Christian Bordal. 

Det seiles i to klasser: En der begge har en funksjonsnedsettelse, og en åpen klasse, der det er én seiler med funksjonsnedsettelse og en seiler uten. 

Norge stiller med fire lag, og i spissen for dem stiller Henriette Smith og Solfrid Kvinnesland, som også deltok i Haag, og kom hjem med en 14. plass. Erik Schriwer og Anders Nupen Hansen kommer fra Hamar for å delta. Deltar gjør også duoene Knut Ølstad/Erlend Munkeby og Stian Kristiansen/Jazz Turner – sistnevnte er britisk. 

I tillegg stiller fem svenske lag, ett fra Nederland og to lag fra Estland. 

Spørsmål, ønske om innhold som foto/film/intervjuer etc, kan rettes til:

Christian Ruscetta pressekontakt, KNS christian@kns.no Tlf: 928 32 338 Cathrine Gjerpen Størmer pressekontakt, KNS cathrine@kns.no Tlf: 928 88 403 

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam